Σφραγίδα Βαρδινογιάννη...

Σφραγίδα Βαρδινογιάννη…

Η νέα εποχή ξεκινά και μαζί της φέρνει αλλαγές...

Είναι, εδώ και λίγο καιρό, επίσημο: ο όμιλος του Alpha (τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό του…) έχει περάσει στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με τον Γιάννη να είναι αυτός που- έχοντας την εμπειρία- θ’ αναλάβει τον ενεργό ρόλο του να τον «τρέξει».

Ο Τζίγγερ, όπως είναι το προσωνύμιό του, αναλαμβάνει το τιμόνι του καναλιού της Κάντζας και μαζί του φέρνει και πληθώρα αλλαγών, οι οποίες αναμένονται να γίνουν αντιληπτές απ’ όλους όσους εργάζονται στον Alpha, αλλά και τους… εκτός αυτού, των τηλεθεατών συμπεριλαμβανομένων.

Τι είναι αυτό που θα φροντίσει ν’ αλλάξει ο ισχυρός, πια, άνδρας της επιχείρησης;

Κατ’ αρχάς, είναι δεδομένο, θα επιχειρηθεί ένα οικονομικό συμμάζεμα, ούτως ώστε να επέλθει ο πολυπόθητος «εξορθολογισμός». Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι τα μεγάλα συμβόλαια κόβονται σχεδόν… μαχαίρι, με τα πιο «βαρβάτα» ονόματα του σταθμού (όπως, για παράδειγμα, η Ελένη Μενεγάκη) να καλούνται να δεχτούν μείωση στους μισθούς τους. Σε αντίθετη περίπτωση, αν αρνηθούν τους νέους όρους, θα κινούνται οι διαδικασίες προκειμένου να δουν την πόρτα της εξόδου.

Δεύτερον, αυτονόητη θα πρέπει να θεωρείται και η… τροποποίηση στα πρόσωπα που στελεχώνουν το πρόγραμμα του Alpha τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες, καθώς έχει κριθεί απαραίτητο το «νέο αίμα».

Τέλος, και μάλλον σημαντικότερο, αναμένεται να υπάρξει «extreme makeover» και στο δελτίο ειδήσεων, μιας και θα τηρούνται ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα, χωρίς να τάσσεται υπέρ του ενός ή του άλλου- στα πρότυπα, δηλαδή, του STAR. Δε θα υπάρχουν συγκεκριμένες γραμμές και θα πέσουν, εν γένει, οι τόνοι, με την ισορροπία να κρατάει τα ηνία των δελτίων.

Η εποχή Βαρδινογιάννη, για όσους δεν το ‘χουν καταλάβει, έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς…