Νέα οικονομικά βάρη για την ΕΡΤ: Υπό κεντρική διαχείριση οι ΠΑΕ

Νέα οικονομικά βάρη για την ΕΡΤ: Υπό κεντρική διαχείριση οι ΠΑΕ

Νέα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο του ποδοσφαίρου.

Εντελώς διαφορετική εικόνα θα έχουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα τη νέα σεζόν που έρχεται.

Η κορυφαία κατηγορία θα έχει πλέι οφ και για την ανάδειξη του πρωταθλητή ενώ δημιουργήθηκε η Super League 2, πάνω από τη Football League. Όσον αφορά το τηλεοπτικό σκηνικό των πρωταθλημάτων δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» η νομοθεσία (4612/2019) ορίζει ότι οι συμμετέχουσες ομάδες σε Super League 2 και Football League μεταβιβάζουν αυτόματα τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης και διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Με απλά λόγια οι μικρότερες κατηγορίες τίθενται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα από τη ρύθμιση αυτή δε θίγονται οι επτά ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τον Άρη αλλά και τον Απόλλωνα που υποβιβάστηκε.

Η ΕΡΤ έχει ήδη δεσμεύσει χρήματα για τα πρωταθλήματα Super League 2 και Football League και μένει να δούμε αν η συμφωνία θα παραμείνει σε τυχόν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Το οπτικοακουστικό υλικό κάθε αγώνα περιλαμβάνει όσα διαδραματίζονται πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και πέντε λεπτά μετά το τέλος.