Σε θέση μάχης: Επιστολή Ολυμπιακού στην ΕΡΤ και άμεση απάντηση του δημόσιου καναλιού

Καταγγελία Ολυμπιακού σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο για την ΕΡΤ

Τι αναφέρουν οι ερυθρόλευκοι.

Σε επίσημη καταγγελία στο ΕΣΡ και τον Άρειο Πάγο προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων.

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ με επίσημη καταγγελία της κάνει λόγο για συμφωνία «που υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς. Η υπέρβαση αυτή είναι τέτοια που καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της ΕΡΤ και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον»

Στην καταγγελία ο Ολυμπιακός αναφέρει πως «η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα της διαμόρφωσης του τηλεοπτικού προγράμματος». Μάλιστα καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της ΕΡΤ με τις επτά άστεγες ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λαμία) ουδέποτε «δημοσιοποιήθηκε ποιο ήταν το ύψος του κονδυλίου που καταβλήθηκε την περασμένη σαιζόν σε αυτές τις επτά (7) ομάδες, πώς προέκυψε το ποσόν αυτό, ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων και εάν αυτή έγινε από την ΕΡΤ – ή εάν δεν έγινε από την ΕΡΤ. γιατί συνέβη αυτό».

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό ο Ολυμπιακός είχε στείλει επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία εξαπέλυσε επίθεση προς τη Δημόσια Τηλεόραση με αφορμή τι φήμες περί συζητήσεων με τον ΠΑΟΚ.

Καταγγελία Ολυμπιακού σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο για την ΕΡΤ