Απίστευτη ατάκα Ελληνίδας πολιτικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκπομπή του ΑΝΤ1: «Λέει π@π@ριές» (Vid)

«Δε γίνεται να λειτουργεί έτσι»: Το ανατρεπτικό πλάνο του Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

Τι έχει στο μυαλό του ο νέος πρωθυπουργός;

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο εδώ και περίπου μία εβδομάδα και ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής του ως η… κεφαλή της χώρας έχουν καταγραφεί.

Φυσικά, ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του είναι αυτό της ΕΡΤ- ειδικά μετά την απόφαση να περάσει στα χέρια του τόσο η Δημόσια Τηλεόραση,όσο και το ΑΠΕ και η ΕΥΠ. 

Τι λέει, λοιπόν, το πλάνο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας; Ο Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι πρέπει ν’ αποφευχθούν οι χειρισμοί τύπου Σαμαρά που, ουσιαστικά, έστρεψαν την κοινωνία εναντίον της ΝΔ για τον τρόπο που έκλεισε την ΕΡΤ.

Στόχος του είναι το κρατικό κανάλι να γίνει ένας σύγχρονος σταθμός που θα μπορέσει- λειτουργώντας στα πρότυπα των ιδιωτικών σταθμών- να διεκδικήσει μερίδιο της διαφημιστικής πίτας.

Επίσης, ήταν σαφής πως δε γίνεται η ΕΡΤ να είναι όργανο προπαγάνδας και θα πρέπει ν’ αποτελεί πρότυπο αντικειμενικότητας, εγχείρημα που ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο και εμπεριέχει- αν φυσικά εφαρμοστεί στην «εντέλεια»- τεράστιο ρίσκο ενδεχομένως για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Ήδη, πάντως, οι παραιτήσεις από την ΕΡΤ πέφτουν βροχή, με τους ανθρώπους του πρωθυπουργού να ισχυρίζονται ότι πολύ σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση θα υποστεί extreme makeover και θα θυμίζει άλλο εντελώς κανάλι.

Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που μένει να φανεί στην πράξη…