«Ανάσα» για τους εργαζόμενους του Mega

«Ανάσα» για τους εργαζόμενους του Mega

Σημαντική απόφαση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του καναλιού.

Εννέα μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που το κανάλι Mega σταμάτησε να εκπέμπει μέσω της Digea.

Το άλλοτε κραταιό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης πέρασε οριστικά στην ιστορία τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Λίγες μέρες αργότερα σταμάτησε η εκπομπή και μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV.

Άπαντες βέβαια περιμένουν τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. Μετά από αίτημα των τραπεζών το Mega έχει μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και πλέον μετράμε αντίστροφα για την δημοπρασία.

Τα δύο χρόνια που εξέπεμπε χωρίς ζωντανό πρόγραμμα οι εργαζόμενοι κράτησαν το κανάλι.

Όντας απλήρωτοι αφού τα δάνεια του καναλιού δεν εξυπηρετούνταν, δεκάδες εργαζόμενοι που θα έμεναν στον δρόμο μετά το κλείσιμο του σταθμού ήλπιζαν ότι κάτι θα άλλαζε και το κανάλι τελικά θα σωζόταν. Από την στιγμή που αυτό δεν έγινε ξεκινά για εκείνους ένας άλλος αγώνας προκειμένου να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους.

Για τους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους του καναλιού ήρθε μία «ανάσα» ανακούφισης καθώς εγκρίθηκε η αίτηση από τον ΟΑΕΔ για την καταβολή τριών μισθών στους 45 απλήρωτους εργαζόμενους του Mega. Το αίτημα για την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας έχει υποβληθεί από την ΕΣΗΕΑ, στα πρότυπα πληρωμής των εργαζομένων του Πήγασου αλλά και του ΔΟΛ, την προηγούμενη χρονιά.