Πρωταγωνιστής της «Λάμψης» αποκαλύπτει τα χρήματα που έπαιρνε από τη σειρά

Πρωταγωνιστής της «Λάμψης» αποκαλύπτει τα χρήματα που έπαιρνε από τη σειρά

Ο ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα.

Ήταν η σειρά που σημάδεψε την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου μεταδιδόταν στην απογευματινή ζώνη του ΑΝΤ1 για 14 σερί σεζόν. Ξεπέρασε τα 3.200 επεισόδια κάνοντάς την τη μακροβιότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Χρήστος Πολίτης είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Γιάγκος Δράκος. Ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της εταιρείας Giant με τα τρία παιδιά και τις δεκάδες γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» για τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός υποκριτικής και όχι μόνο.

«Όπως οι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια, έτσι και οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν. Αποσύρεται κάποιος από τον χώρο, αν δεν κάνει για τον χώρο ή δεν του κάνει ο χώρος. Για μένα οι συνθήκες του επαγγέλματος ήταν τέτοιες που δεν μου άρεσε πια. Οι προτάσεις που μου έγιναν έκτοτε ήταν αστείες. Δεν με ενδιέφερε να μπω σε μια θεατρική καθημερινότητα, να είμαι συνέχεια στη σκηνή, να με βλέπει ο κόσμος, να παίρνω χρήματα. Όχι, αυτό δεν με ενδιέφερε καθόλου. Και μιλάω για το θέατρο αποκλειστικά. Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα. Είναι ένας χώρος που κάποιος βγάζει λεφτά. Και γι’ αυτό, άλλωστε, έκανα τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια κατάθεση ψυχής»!

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσα χρήματα έβγαζε στη «Λάμψη», ο Χρήστος Πολίτης είπε:

«Όταν με έκλεισαν για να παίξω στη Λάμψη, μου έδωσαν λίγα χρήματα, σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς που έπαιξαν στο σίριαλ. Κάτι που εγώ δεν γνώριζα. Όταν το ανακάλυψα ήταν αργά. Όταν είχα φτάσει τον προτελευταίο χρόνο να παίρνω ένα ποσό της τάξεως περίπου των 11.000 ευρώ τον μήνα, ισότιμοί μου ή και κατώτεροι έπαιρναν 30.000 τον μήνα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όμως. Έπρεπε να γίνουν. Αν θα έκανα ξανά τα ίδια; Δεν ξέρω, οι συνθήκες αποφασίσουν»!