Παραμένει ο γρίφος με τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ και την ΕΡΤ

Παραμένει ο γρίφος με τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ και την ΕΡΤ

Κι ενώ απέχουμε έναν μήνα από την πρώτη σέντρα.

Σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες παραμένει το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της Super League.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν τις εκλογές, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανάψει το πράσινο φως για τη συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Ωστόσο με την αλλαγή της κυβέρνησης τα πάντα είναι στον αέρα ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Από τη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι τα ποσά που διέθεσε η ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλά. Άλλωστε είχε αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκρουσης και την περασμένη σεζόν όπου η δημόσια τηλεόραση είχε έλθει σε συμφωνία με τις επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τις ΠΑΕ.

Οι κυβερνώντες δε θέλουν σε καμία περίπτωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να έρθουν σε ρήξη με τις ομάδες. Ωστόσο τονίζεται ότι υπάρχει περιθώριο για μείωση του κόστους της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόταση για μείωση του κόστους θα γίνει τόσο στον ΟΦΗ όσο και στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη σειρά της μπορεί να απευθυνθεί και στη Nova με τη συνδρομητική τηλεόραση να καταθέτει με τη σειρά της πρόταση. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που την περσινή σεζόν κατέκτησε το νταμπλ και παρουσιάζει σημαντική δυναμική.

Η κυβέρνηση μελετά ακόμη και τη μείωση κόστους στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί, γεγονός που θα επιτρέπει ακόμη και την αποδέσμευση από το συμβόλαιο που είναι σε ισχύ. Πρέπει να πούμε ότι προβλήματα παρουσιάζονται και στα τηλεοπτικά της Super League 2 με τις ομάδες να είναι σε κεντρική διαχείριση.

Όλα αυτά κι ενώ το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα.