Να ποιοι περιγράφουν τα ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League

Μειώσεις έως 60% στις ΠΑΕ προτείνει η ΕΡΤ

Τι θα κάνουν τα στελέχη της Δημόσιας τηλεόρασης.

Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΡΤ καλείται να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της Super League.

Η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές είχε ανάψει το «πράσινο» φως για τις συμφωνίες με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Ωστόσο το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν επιθυμεί την συμφωνία λόγω των οικονομικών που είχαν συμφωνηθεί.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό προτάθηκε μείωση της τάξης των 45% στις ομάδες που είχαν συμβόλαιο από την περασμένη σεζόν. Στις ομάδες της Super League 2 προτάθηκε μείωση της τάξης του 60%, πρόταση που όμως απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποχωρήσει από την ΕΡΤ και έχει υπογράψει στη Nova.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ δηλώνουν ότι θα φέρουν σε πέρας τη διαπραγμάτευση με τις ομάδες αλλά δεν προτίθεται να υπογράψουν και να επικυρώσουν οποιαδήποτε συμφωνία. Αμφισβητούν ακόμη το deal που καλούνται να κλείσουν εγείροντας ενστάσεις κατά πόσο στέκει ακόμη η περσινή συμφωνία μετά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αν δε ληφθούν από την κυβέρνηση πρωτοβουλίες για την αντικατάστασή τους υψηλόβαθμα στελέχη σχεδιάζουν να απαιτήσουν νομικά την αποδέσμευσή τους. Μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν εξώδικα μέχρι τις 15 Αυγούστου όπου θα ζητήσουν την απεμπλοκή τους εντός 48 ωρών.