Αυτοί αναλαμβάνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ

Αυτοί αναλαμβάνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ

Τι αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες.

Σε νέα εποχή αναμένεται να μπει η ΕΡΤ στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι αρμοδιότητες της δημόσιας τηλεόρασης και του ΑΠΕ έχουν περάσει στη δικαιοδοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις – κλειδιά.

Όπως σημείωσε μέσω twitter ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το χρίσμα του προέδρου της ΕΡΤ στον Κωνσταντίνο Ζούλα. Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προορίζεται ο Γιώργος Γαμβρίτσιος.

Εφόσον τελικώς η πληροφορία επιβεβαιωθεί και ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναλάβει πρόεδρος, τότε τη θέση του επικεφαλής στο γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου θα αναλάβει ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο Γιώργος Γαμβρίτσιος δεν είναι άγνωστος στο Ραδιομέγαρο. Το 2010 ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ωστόσο 6 μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Γαμβρίτσιος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Ρolytechnic University of Νew Υork, με πτυχίο στην Ηλεκτρομηχανική.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝetΜed ΑΕ (Νova), ενώ στο παρελθόν ήταν γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Μega.

Μετά το Ραδιομέγαρο ο κ. Γαμβρίτσιος βρέθηκε στη γενική διεύθυνση του ΟΤΕ TV, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Αυτοί αναλαμβάνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας που όπως φαίνεται θα αναλάβει την προεδρία της ΕΡΤ είναι δημοσιογράφος με 30ετή θητεία στο χώρο της ενημέρωσης. Μπήκε στη δημοσιογραφία το 1988, σε ηλικία 19 ετών, περνώντας από τον Αθήνα 9,84, την Καθημερινή, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ.

Το 2017 ανέλαβε επικεφαλής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωνσταντίνος Ζούλας μετακόμισε από την Πειραιώς στην Ηροδότου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτοί αναλαμβάνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ