Αντίστροφη μέτρηση για την ταινιοθήκη του Mega - Πότε ανακοινώνεται ο πλειστηριασμός

Αντίστροφη μέτρηση για την ταινιοθήκη του Mega – Πότε ανακοινώνεται ο πλειστηριασμός

Πώς θα γίνει η διαδικασία.

Αποτελεί αναμφίβολα το γεγονός που αναμένει με αγωνία όλη η τηλεοπτική αγορά.

Από την στιγμή που το Mega σταμάτησε να εκπέμπει και μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό. Την ειδική εκκαθάριση έχει αναλάβει εταιρεία που θα αποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού και θα προχωρήσει τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι το Mega σταμάτησε να εκπέμπει μέσω digea τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Το άλλο κραταιό κανάλι εξαφανίστηκε και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες στις 20 Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται μπαίνουν στην τελική ευθεία της διαδικασίας που θα οδηγήσει στον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zoornalistas που επικαλείται τραπεζικές πηγές η ημερομηνία που θα γίνει ο πλειστηριασμός θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Στον πλειστηριασμό περιλαμβάνεται το σήμα του καναλιού, η ταινιοθήκη του και το αρχείο των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα κανείς δεν ξέρει ακόμη την τιμή εκκίνησης, ωστόσο δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τα 12 – 14 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποβολή προσφορών θα γίνει μέσα σε κλειστούς φακέλους που θα αποσφραγιστούν παρουσία δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Το οικόπεδο που είχε στην ιδιοκτησία της η Τηλέτυπος θα βγει σε πλειστηριασμό με διαφορετική διαδικασία αφού τα κτίρια στην Μεσογείων δεν ήταν ιδιόκτητα αλλά με ενοίκιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης «κατέβηκε» το αρχείο από το κανάλι του Mega στο youtube. Αυτό αποτελεί σημάδι ότι οι διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία.