Αυτό θα είναι το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Αυτό θα είναι το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Παλιά και νέα πρόσωπα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ονομάτων της νέας διοίκησης της ΕΡΤ έχει ξεκινήσει.

Η δημόσια τηλεόραση όπως και το ΑΠΕ μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου πέρασαν στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι ο Κυρίακος Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις.

Με βάση όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας θα είναι ο πρόεδρος της Δημόσιας τηλεόρασης. Πρόκειται για στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκης που είναι στο γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

Πρόκειται για στέλεχος με διευθυντικές θέσεις. Υπήρξε και παλιότερα στην ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα όπως αναφέρει το e-tetradio στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να πάρει θέση η Ιωάννα Στεφανάκη και ο Νικόλαος (Νίνος) Ελματζίογλου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι παραμένει στη θέση του ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ενώ συνεχίζει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Τέλης Μεταξάς. Εκπρόσωπος για τους δημοσιογράφους δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής.

Τα πρόσωπα του νέου ΔΣ της ΕΡΤ αναμένεται να παρουσιαστούν τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στην επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.