Ο Νίκος Μωραΐτης απαντά για το κόψιμό του από το «The Final Four»

Ο Νίκος Μωραΐτης απαντά για το κόψιμό του από το «The Final Four»

Τι αναφέρει στο προφίλ του στο facebook.

Πολιτική χροιά δίνει στην αποπομπή από το Final Four ο συνθέτης Νίκος Μωραΐτης.

Ο τραγουδοποιός ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι στην κριτική επιτροπή στο νέου talent show του ΑΝΤ1 τελικώς αποπέμφθηκε λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα. Η επίσημη αιτιολογία του καναλιού έχει να κάνει με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή όπου πρέπει να είναι τρεις.

Ο Νίκος Μωραΐτης όμως έχει άλλη άποψη. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι οι λόγοι της αποπομπής του ήταν τα κείμενά του υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εναντίον της διαφθοράς, της διαπλοκής και του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Αγαπητοί φίλοι,

Πριν από λίγο μού ανακοινώθηκε προφορικά ότι με διώχνουν από μέλος της κριτικής επιτροπής του τάλεντ σόου TheFinal4 του ΑΝΤ1. Περιμένω γραπτή επιβεβαίωση. Ενώ συζητούσαμε μήνες, ενώ ήρθαν μέχρι την Πάρο για να με πείσουν να δεχτώ, ενώ ανακοίνωσαν την κριτική επιτροπή και μας έβαλαν να κάνουμε γυρίσματα, σήμερα ξαφνικά έμαθαν ότι το format της εκπομπής επιτρέπει τρεις και όχι τέσσερις κριτές (επιχείρημα ανυπόστατο, αφού, όπως θα δείτε στο Wikipedia, σε άλλες χώρες οι κριτές είναι τρεις, σε άλλες τέσσερις).

Θα ήταν γελοίο να μιλήσω για «πολιτική δίωξη», όταν άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και εξοριστεί για τις ιδέες τους. Προφανώς όμως οι λόγοι της αποπομπής είναι τα tweet μου και τα κείμενά μου υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον της διαφθοράς, της διαπλοκής και του πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα – κείμενα που, μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία μου με τον ΑΝΤ1, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από φανατικά τρολ του διαδικτύου που ζητούσαν την απόλυσή μου. Τα επιχειρήματά τους φαίνεται να υιοθετεί ο ANT1 με την αποπομπή μου. Δουλεύω από 19 ετών σε μεγάλους εκδότες – επιχειρηματίες στο κομμάτι της μουσικής, όπως θα γινόταν και στο σόου αυτό. Αμείβουν και παίρνουν την εργασία μου ως προς τη μουσική. Τα πιστεύω μου δεν είναι προς πώληση».