Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στην ΕΡΤ: Τέλος γνωστός δημοσιογράφος μετά από απόφαση του ΔΣ

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στην ΕΡΤ: Τέλος γνωστός δημοσιογράφος μετά από απόφαση του ΔΣ

Τι ανάφερε σε μήνυμά του στο facebook.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή της 7ης Ιουλίου και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία ήταν δεδομένο ότι θα είχαμε αλλαγές στα Δημόσια ΜΜΕ.

Τόσο η ΕΡΤ όσο και το ΑΠΕ πέρασαν στη δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού που θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις. Ήδη πάντως Κωνσταντίνος Ζούλας και Γιώργο Γαμπρίτσος ανέλαβαν καθήκοντα προέδρου του διευθύνοντος συμβούλου στη Δημόσια Τηλεόραση.

Η ΕΡΤ είναι ένα από τα καυτά ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση. Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας μιλούσαν από τον καιρό που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση για ανάγκη οικονομικού εξορθολογισμού.

Ήδη πάντως ξεκίνησαν οι πρώτες αποχωρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε μέσω facebook ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης αποχώρησε από τη Δημόσια τηλεόραση μετά από απόφαση του ΔΣ.

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στην ΕΡΤ: Τέλος γνωστός δημοσιογράφος μετά από απόφαση του ΔΣ

Όπως έγραψε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό: «Ένα ταξίδι τριών χρόνων, έληξε σήμερα, μετά την απόφαση του Δ.Σ., της ΕΡΤ, να λύσει την σύμβαση μου, ως Εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης της εταιρείας. Ούτως ή άλλως, η συνεργασία μου με την ΕΡΤ, θα έληγε κανονικά σε τρεις μήνες.

Η ΕΡΤ, έχει ικανούς και άξιους εργαζόμενους, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργαστήκαμε, για το καλό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Από κοινού προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε, προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών, που φρενάρουν την πορεία της ΕΡΤ, προς το μέλλον.

Πολλά από τα προβλήματα, τα οποία κλήθηκα να αντιμετωπίσω, οφείλονται στο μαύρο που έριξε στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η πληγή αυτή ποτέ δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ποτέ, αν δεν σταματήσουμε όλοι να απαξιώνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πέρα από την κριτική η ΕΡΤ, έχει ανάγκη τις προτάσεις μας και την εμπιστοσύνη μας.

Αυτά τα τρία χρόνια, που εργάστηκα στην ΕΡΤ, προσπάθησα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, να τηρηθεί ο κανόνας, ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των πολιτών που σέβονται την Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, να αποφύγουμε, τον λαϊκισμό και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε.

Όλες οι απόψεις, όλες οι γνώμες, όλες οι ειδήσεις, είχαν την θέση τους στην ΕΡΤ. Η ΕΡΤ, μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη. Δεν έγιναν όλα τέλεια. Ήταν πολλή η δουλειά, πολλά και τα λάθη, αλλά υπάρχει μια βάση στέρεη, για την πορεία στο μέλλον.

Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για την συνεργασία τους, αλλά και όλους όσοι, επικοινωνούσαμε καθημερινά, από τις δύο εκπομπές της ΕΡΤ1, “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ” και “ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ”, στις οποίες συμμετείχα».

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στην ΕΡΤ: Τέλος γνωστός δημοσιογράφος μετά από απόφαση του ΔΣ