Το πρώτο ματς ποδοσφαίρου που θα δείξει το κανάλι του Μαρινάκη

Πλήρωσε για την άδεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Το κανάλι μετράει αντίστροφα για να εκπέμψει.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πλήρωσε τη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την άδεια γενικού περιεχόμενου.

Σύμφωνα με τον νόμο ο επιχειρηματίας έπρεπε να καταθέσει το ποσό της πρώτης δόσης εντός 15 ημερών από τη μέρα που το ΕΣΡ έκανε γνωστό ότι ήταν ο έκτος κάτοχος τηλεοπτικής άδειας. Πλέον άπαντες περιμένουν αναρτηθεί η σχετική απόφαση στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου το κανάλι να εκπέμψει μέσω της digea.

Ο νόμος δίνει στο ΕΣΡ περιθώριο 90 ημερών προκειμένου να αναρτηθεί η σχετική απόφαση. Μετά την ανάρτηση της απόφασης ο υπερθεματιστής έχει περιθώριο τριών μηνών προκειμένου να συμβληθεί με τη Digea και να καταφέρει να εκπέμψει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε κανάλι που έχει πάρει άδεια πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους. Όσον αφορά το πρόγραμμα οι σταθμοί υποχρεώνονται να μεταδίδουν τουλάχιστον τρία δελτία ειδήσεων κάθε ημέρα, να χρησιμοποιούν υπότιτλους για διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα ακοής, να μεταδίδουν 10 ώρες τον μήνα εκπομπές τέχνης και πολιτισμού και να καλύπτουν τέσσερις κατηγορίες προγράμματος όπως μυθοπλασία, ενημέρωση, ντοκιμαντέρ, τηλεπαιχνίδια.

Το ΕΣΡ θα διενεργεί ελέγχους αν τηρείται η νομοθεσία ενώ ανάμεσα στις επιπτώσεις είναι και η ανάκληση της άδειας για τους σταθμούς που δε θα συμμορφωθούν.