Πρεμιέρα με δίωρη έκτακτη εκπομπή για το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη (Pics & Vid)

Επίσημο: Στην Alter Ego η έκτη άδεια γενικού περιεχομένου

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Η εταιρεία Alter Ego είναι οριστικά η έκτη δικαιούχος τηλεοπτικής άδειας γενικούς περιεχομένου από το ΕΣΡ.

Σήμερα Τρίτη δημοσιεύθηκε στη διαύγεια η σχετική απόφαση που επικυρώνει την απόφαση της ανεξάρτητης ραδιοτηλεοπτικής Αρχής. Η άδεια όπως και όλες οι υπόλοιπες έχει δεκαετή διάρκεια. Θυμίζουμε ότι κάθε άδεια κοστίζει 35 εκατομμύρια ευρώ και ήδη η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε την πρώτη δόση ύψους 3,5 εκατομμυρίων εντός της προθεσμίας.

Με την επικύρωση της εξασφάλισης άδειας μετράμε πλέον αντίστροφα για να εκπέμψει το κανάλι μέσω της Digea. Ήδη έχουν γίνει οι μεταγραφές και το κανάλι θα εμπλουτίσει το πρόγραμμά του προκειμένου να βγει με πλήρες πρόγραμμα εντός των επόμενων εβδομάδων.

Θυμίζουμε ότι άδεια γενικού περιεχομένου έχουν εξασφαλίσει από την πρώτη διαδικασία ο ΑΝΤ1, ο ALPHA, το Open, ο ΣΚΑΪ και το Star.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε κανάλι που έχει πάρει άδεια πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους. Όσον αφορά το πρόγραμμα οι σταθμοί υποχρεώνονται να μεταδίδουν τουλάχιστον τρία δελτία ειδήσεων κάθε ημέρα, να χρησιμοποιούν υπότιτλους για διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα ακοής, να μεταδίδουν 10 ώρες τον μήνα εκπομπές τέχνης και πολιτισμού και να καλύπτουν τέσσερις κατηγορίες προγράμματος όπως μυθοπλασία, ενημέρωση, ντοκιμαντέρ, τηλεπαιχνίδια.

Το ΕΣΡ θα διενεργεί ελέγχους αν τηρείται η νομοθεσία ενώ ανάμεσα στις επιπτώσεις είναι και η ανάκληση της άδειας για τους σταθμούς που δε θα συμμορφωθούν.