Δίωξη στον Παπαθεοδώρου για τη… μισή ατάκα του στο Total Football (Vid)

Δίωξη στον Παπαθεοδώρου για τη… μισή ατάκα του στο Total Football (Vid)

Απίστευτο και όμως ελληνικό...

Διαβάζοντας την είδηση το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόταν κανείς είναι ότι πρόκειται για Fake News ή για τρολάρισμα σατιρικής ιστοσελίδας.

Οι τηλεοπτικοί αντίπαλοι του Open απ’ την άλλη θα μπορούσαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει και άλλο τα ποσοστά του Total Football.

Και αυτό γιατί ο μέσος τηλεθεατής δυσκολεύεται να πιστέψει ότι συνέβη στ’ αλήθεια, να ασκηθεί δίωξη στον Βασίλη Παπαθεοδώρου για τη μισή ατάκα του στο Total  Football. Τι ακριβώς (δεν) συνέβη;

Την Κυριακή το βράδυ και με αφορμή τη διαιτησία στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη ο Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο bullying των διαιτητών, σχολιάζοντας το γεγονός ότι τον Παναθηναϊκό πλέον δεν τον σέβεται και δεν τον φοβάται κανείς.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο παρουσιαστής, Πάνος Βόγλης, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις του κάνει διευκρινιστική ερώτηση και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Β: «Το σωστό είναι να κάνει (σ.σ. η ΠΑΕ Παναθηναϊκός) bullying, Βασίλη Παπαθεοδώρου;».   

Π: «Όχι βέβαια, δεν είναι το σωστό».

Η συζήτηση σταματά κάπου εκεί και η εκπομπή συνεχίζεται κανονικά χωρίς κανείς εντός ή εκτός πλατό να έχει την αίσθηση ότι ειπώθηκε κάτι επιλήψιμο.

Πριν από λίγο όμως έγινε γνωστό ότι για τη μισή αυτή ατάκα ασκήθηκε δίωξη στον Παπαθεοδώρου, ο  οποίος κατηγορείται ουσιαστικά ως «υποκινητής βίας».

Ένας καλόπιστος παρατηρητής θα έλεγε ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν καθώς είτε επειδή έτυχε, είτε επειδή… πέτυχε ο υφυπουργός είδε μόνο το βίντεο με το πρώτο  σκέλος της τοποθέτησης Παπαθεοδώρου και όχι τη διευκρίνηση του,  λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ένας κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει πολλά περισσότερα και να μιλήσει για μήνυμα σε έναν μη αρεστό δημοσιογράφο.

Και ένας ουδέτερος παρατηρητής απλώς θα έβαζε να δει ολοκληρωμένο το βίντεο με την ατάκα και τη διευκρίνιση και θα έβγαζε τα δικά του συμπεράσματα…