Εθνική Ελλάδας: Μεγάλα ποσοστά στο σύνολο, απόλυτη κυριαρχία στους άνδρες για το Open!

Εθνική Ελλάδας: Μεγάλα ποσοστά στο σύνολο, απόλυτη κυριαρχία στους άνδρες για το Open!

Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε η μετάδοση ακόμη ενός αγώνα της εθνικής ομάδας από το Open.

Παρότι η Ελλάδα είχε πρακτικά αποκλειστεί πριν το ματς με τη Βοσνία, οι τηλεθεατές χάρισαν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στο χθεσινοβραδινό ματς του ΟΑΚΑ.

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό των δύο προγραμμάτων του Star και του ΑΝΤ1 που συνήθως «φλερτάρουν» με τα 30άρια στην prime time, του Greece’s Next Top Model και της σειράς Άγριες Μέλισσες, η Εθνική κατάφερε να έχει τέσσερα τέταρτα με ποσοστά άνω του 20% στο γενικό σύνολο!

Για μισή ώρα στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας στο Open ήταν το πρώτο πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση (με 20,6% και 21,9%), αφήνοντας πίσω του και το GNTM του Star!

Για την ακρίβεια, η μετάδοση του αγώνα Ελλάδα-Βοσνία από το Open πέτυχε στο γενικό σύνολο μέσο όρο 18,5%! Πού να είχε, δηλαδή, και βαθμολογική σημασία για την Εθνική μας το παιχνίδι κόντρα στους Βόσνιους…

Αυτοί που την… πλήρωσαν λόγω Εθνικής και Open ήταν κυρίως ο ΣΚΑΪ και ο Alpha. Οι επιτελείς του ΣΚΑΪ είδαν να χάνουν από την Εθνική τόσο το σίριαλ 8 Λέξεις (μ.ό. 17,1%, αλλά με ώρα έναρξης 21.00) όσο και η ξένη ταινία Σημείο Υπεροχής που ακολούθησε (παίζοντας απέναντι στην Εθνική έκανε μονοψήφια). Όσο για τον Alpha η σειρά Έρωτας Μετά έκανε μέσο όρο 12,1%.

Στο ανδρικό κοινό η κυριαρχία του αγώνα Ελλάδα-Βοσνία στο Open ήταν απόλυτη, αφήνοντας πίσω του όλα τα υπόλοιπα κανάλια στην prime time με μέσο όρο 24,6%! Μάλιστα, κατέγραψε ένα τέταρτο στο 30,4% και άλλα πέντε τέταρτα με ποσοστά από 20% μέχρι και 28,4%!

Στο ίδιο κοινό (άνδρες 25-54), οι Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1 έκαναν 23,7%, το GNTM του Star 21,7%, ο Έρωτας Μετά του Alpha 9,8% και οι 8 Λέξεις του ΣΚΑΪ 7,7%.

Πολύ καλά ποσοστά κατέγραψε και το post game show στο Open. Η εκπομπή που ακολούθησε τη νίκη της εθνικής ομάδας πέτυχε μ.ό. 10,7% στο γενικό σύνολο, ενώ στο ανδρικό κοινό ο μέσος όρος του έφτασε στο 11,9% (με peak σε τέταρτο 14,4%).