Ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος επικεφαλής στο κανάλι της Βουλής

Ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος επικεφαλής στο κανάλι της Βουλής

Δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία στα έντυπα και την τηλεόραση.

Ο Νίκος Σίμος αναλαμβάνει επισήμως τα ηνία στο κανάλι της Βουλής.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος έχει σημαντική διαδρομή στο χώρο και έχει περάσει από θέσεις ευθύνης σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ο Νίκος Σίμος διορίστηκε επισήμως με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα (ΦΕΚ , τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα-ΥΟΔΔ, Αρ. Φύλλου 872-21.10.2019).

Αναλαμβάνει ως Συντονιστής του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, έχοντας, σύμφωνα με την απόφαση, τα απαιτούμενα προσόντα, καθώς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «με μακρά προϋπηρεσία και διοικητική εμπειρία στο πεδίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων γενικός διευθυντής της «Καθημερινής» (1990-91), υπήρξε διευθυντής του περιοδικού «Ένα», της κυριακάτικης έκδοσης του «Ελεύθερου Τύπου», αλλά και διευθυντής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής. Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2012, επί κυβέρνησης Σαμαρά (τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είχε αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΡΤ, από όπου παραιτήθηκε αρχές Μαρτίου 2013.