Τι συμβαίνει με τη μεταβίβαση των μετοχών του ALPHA;

Τι συμβαίνει με τη μεταβίβαση των μετοχών του ALPHA;

Τι αναφέρει ανώτατο στέλεχος του καναλιού.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Sheila Enterprises, θυγατρική της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του ALPHA.

Ήταν μία κίνηση που εξέπληξε πολλούς αφού δεν είχε αποκαλυφθεί τίποτα για τις συζητήσεις των δύο πλευρών ενώ φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι διαψεύστηκαν. Η εξαγορά έχει εγκριθεί τόσο από την επιτροπή ανταγωνισμού όσο και από το ΕΣΡ.

Ήδη η πλευρά Βαρδινογιάννη είχε αποκτήσει την πλειοψηφία στο ΔΣ πριν το τυπικό πράσινο φως. Η νέα διοίκηση είχε θέσει ως στόχο το οικονομικό συμμάζεμα του καναλιού για να καταφέρει από την πλευρά της να κάνει επενδύσεις.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε έντονα η φήμη για νέα αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του καναλιού με την απόκτηση του 100% των μετοχών του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου από τις θυγατρικές εταιρείες της Motor Oil, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο όπως αναφέρει το ethnos.gr οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται. «Συζητήσεις μεταξύ των μετόχων γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας τους» ανέφερε στην ιστοσελίδα ανώτατο στέλεχος της διοίκησης του καναλιού. Μιλώντας στο ethnos.gr ανέφερε πως οι συζητήσεις αυτές δεν αφορούν στην περαιτέρω αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του ομίλου. Αλλαγές στην παρούσα φάση δεν επίκεινται ούτε στη διοικητική πυραμίδα του σταθμού.