Kitchen Lab: Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Kitchen Lab: Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Επιστρέφει στις τηλεοπτικές κουζίνες ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο νικητής του πρώτου MasterChef που μεταδόθηκε στο Mega θα είναι και φέτος στο τιμόνι του Kitchen Lab που μεταδίδεται από τον ALPHA. Η εκπομπή που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:50 το απόγευμα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Το δελτίο τύπου του ALPHA αναφέρει:

Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει και πάλι το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του,  τον χώρο όπου γεννιούνται οι γεύσεις! Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 16:50, δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές για να μαγειρέψει μαζί τους μοναδικές, ιδιαίτερες, πρωτότυπες  και πεντανόστιμες συνταγές.

Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 02 Νοεμβρίου, ενώ οι μαγειρικές τηλεοπτικές διαδρομές  του  Άκη Πετρετζίκη θα συνεχιστούν και την Κυριακή, με καινούργιες ξεχωριστές προτάσεις.

Στην πρεμιέρα της σεζόν, το Σάββατο 02 Νοεμβρίου, ο Άκης μας προτείνει τρεις συνταγές, ο συνδυασμός των οποίων είναι ιδανικός για ένα  οικογενειακό τραπέζι ή για ένα κάλεσμα στο σπίτι. 

Το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει rib eye steak και ο Άκης μοιράζεται μαζί μας το μυστικό του πώς να κόβουμε και να ψήνουμε σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος, ώστε να γίνεται ζουμερό και πεντανόστιμο. Το σερβίρει με baby πατάτες, προτείνοντας  μια εύκολη τεχνική παρασκευής τους και το γαρνίρει με μια γλυκόξινη σάλτσα με κρέμα βαλσάμικο, μπούκοβο, καρότα, θυμάρι και βούτυρο. 

Στη χειροποίητη κολοκυθόπιτα με φέτα που ακολουθεί, μας δείχνει πώς να ανοίξουμε εύκολα  το φύλλο, μέσα στο οποίο τοποθετούμε τη γέμιση από τραχανά, γάλα, τριμμένη κολοκύθα, σκόρδο, πιπεριές, τυριά και μυρωδικά. 

Για επιδόρπιο σερβίρει μια τούρτα φουντούκι με έξι παντεσπάνια. Ψήνει πρώτα τα παντεσπάνια και αφού τα αφήσει να κρυώσουν, ετοιμάζει την ελβετική σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Στο μεταξύ, καραμελώνει τα φουντούκια που θα δώσουν στο γλυκό μια ξεχωριστή πινελιά ενώ, στο τέλος, στήνει τα παντεσπάνια με βουτυρόκρεμα και φουντούκια. 

Πρώτη στο μενού της Κυριακής 03 Νοεμβρίου είναι μια συνταγή τάρτας με παραδοσιακό κοκκινιστό κρέας και πατάτες. Ο Άκης μαγειρεύει το κρέας σοτάροντάς το αρχικά με αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια το τοποθετεί στη ζύμη μαζί με τυριά και πατάτες τηγανητές. 

Συνεχίζει με μια υγιεινή μακαρονάδα με ψαρονέφρι, υψηλή σε πρωτεϊνες, που όσο απλή είναι στην παρασκευή της τόσο ξεχωριστή είναι στη γεύση της. Ο Άκης μεταμορφώνει ένα πιάτο ζυμαρικών σε ό,τι πιο νόστιμο έχετε φάει και δείχνει πώς ένα απλό και υγιεινό γεύμα μπορεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή γεύση στο τραπέζι.

Για γλυκό ετοιμάζει μια τάρτα μελιού η οποία, εκτός από το μέλι, περιλαμβάνει βούτυρο, ψωμί, σιρόπι σφενδάμου, τζίντζερ, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας. Όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.