Φήμες για συμμαχία τριών καναλαρχών για την ταινιοθήκη του Mega

Η πιο μεγάλη ώρα για την ταινιοθήκη του Mega

Η ώρα του πλειστηριασμού έφτασε.

Είναι η στιγμή που περιμένει όλη η τηλεοπτική αγορά.

Στις 11 το πρωί λήγει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για τα περιουσιακά στοιχεία του Mega. Οι φάκελοι με τις προσφορές θα κατατεθούν στους ειδικούς διαχειριστές και θα ανοίξουν την ίδια μέρα.

Οι προσφορές θα πρέπει να αφορούν είτε την ακίνητη περιουσία του καναλιού είτε όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία. Στα δεύτερα συγκαταλέγονται ο εξοπλισμό, το σήμα του καναλιού, το αρχείο των ειδήσεων, οι συμμετοχές του, τα χρέη του αλλά και η ταινιοθήκη.

Για την δεύτερη ομάδα αναμένεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού σε αυτήν βρίσκεται η πολύτιμη ταινιοθήκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Ιβάν Σαββίδης (Open), ο Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1, Μακεδονία TV) αλλά και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (ALPHA, Star) αναμένεται να καταθέσουν μαζί φάκελο. Υποψήφιος αγοραστής της ταινιοθήκης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που θα καταθέσει προσφορά μόνος όπως όλα δείχνουν. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου, ιδιοκτήτη του ομίλου ΣΚΑΪ. Δεν αποκλείεται βέβαια να έχουμε κι εκπλήξεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real υψηλόβαθμα στελέχη των ομίλων των διεκδικητών βρίσκονται στο virtual data room προκειμένου να ιχνηλατήσουν το τεράστιο υλικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνονται 2.640.000 λεπτά ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αν κάποιο κανάλι έπαιζε το υλικό non-stop θα ολοκληρωνόταν σε πέντε χρόνια.

Το μεγάλο αγκάθι στο ζήτημα της ταινιοθήκης είναι αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η διαδικασία καθυστέρησε αρκετά από την στιγμή που η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real έχουν επισυναφθεί σκαναρισμένες σχεδόν 4000 συμβάσεις με δημιουργούς που δηλώνουν αν επιτρέπουν ή όχι την παραχώρηση του υλικού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού είναι σα να αγοράζει κάτι και δεν ξέρεις αν θα έχεις το δικαίωμα να το μεταδώσεις.

Με τον πλειστηριασμό μπαίνουν ουσιαστικά και οι τίτλοι τέλους στην ιστορία του μεγάλου καναλιού. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι μέσα στον Νοέμβριο του 2019 το Mega θα έκλεινε 30 χρόνια λειτουργίας. Το κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει μέσω της Digea τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ λίγο αργότερα σταμάτησε να μεταδίδεται το σήμερα και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Ενώ σταμάτησε να μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα για περίπου δύο χρόνια, το κανάλι σημείωνε διψήφια νούμερα τηλεθέασης, ενδεικτικό του πλεονεκτήματος που θα αποκτήσει και ο αγοραστής της ταινιοθήκης.