Η απάντηση της ΕΡΤ για το κομμένο ντοκιμαντέρ

Η απάντηση της ΕΡΤ για το κομμένο ντοκιμαντέρ

Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Μεγάλες αντιδράσεις έχε προκαλέσει η ενέργεια της ΕΡΤ να μην μεταδώσει ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες από την Ικαρία κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν στη Συρία.

Αντίθετα, δύο μέρες νωρίτερα, η ΕΡΤ πρόβαλε το ντοκιμαντέρ «Μπρούνο και Τζίνα», που αποτελεί καταγραφή της ζωής του «ορκισμένου φασίστα», ως δηλώνει, γιου του Μπενίτο Μουσολίνι. Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Νάσος Μπράτσος με επιστολή του στο ΔΣ διαμαρτυρήθηκε για το κόψιμο του ντοκιμαντέρ. «Θεωρώ ότι με τουλάχιστον άκομψο και ατυχή τρόπο για άλλη μία φορά η εταιρία έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-tetradio επίσημη απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπάρχει. Ωστόσο η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι όσα προκύπτουν από κύκλους της διοίκησης, είναι ότι το ντοκιμαντέρ κόπηκε επειδή ήταν πολύ κακό ως τηλεοπτικό προϊόν. «Ένα πάνελ στημένο με δύο μικρόφωνα χειρός, δεν μπορούσε να σταθεί ως ιστορικό ντοκιμαντέρ, ούτε υποτυπωδώς», λένε σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η διοίκηση επιμένει ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι πίσω από το κόψιμο του ντοκιμαντέρ. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ για την επίμαχη υπόθεση.