Παγωμάρα στην ΕΡΤ μετά την απώλεια του Euro 2020

Η ΕΡΤ για το κόστος της εκπομπής της Όλγας Τρέμη

Τι απαντούν κύκλοι της Δημόσιας τηλεόρασης.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η εκπομπή της Όλγας Τρέμη.

Η νέα πολιτική εκπομπή βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων σχετικά με το κόστος του κάθε επεισοδίου. Κύκλοι της ΕΡΤ απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν πώς η εκπομπή είναι μικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιό της κοστίζει 3.673 ευρώ. Η συμμετοχή της δημόσιας τηλεόρασης ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ.

Όπως αναφέρεται από την ΕΡΤ το ποσό συμπεριλαμβάνει τη διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.

Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους σε σχέση με το παρελθόν, επισημαίνεται ότι αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα που θα βγει στον αέρα.

Από την ΕΡΤ υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.