Αυτό είναι το νέο ενημερωτικό δίδυμο της ΕΡΤ

Αυτό είναι το νέο ενημερωτικό δίδυμο της ΕΡΤ

Η νέα εκπομπή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Η φημολογία των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκε.

Η ΕΡΤ στο πλαίσιο των αλλαγών που κάνει στο πρόγραμμα και τη φιλοσοφία της ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά. Οι δύο έμπειροι πολιτικοί συντάκτες θα είναι το νέο πρωινό ενημερωτικό δίδυμο της ΕΡΤ στην εκπομπή που θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο.

Η εκπομπή θα ξεκινά στις 6 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 10. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αρχισυντάκτης της εκπομπής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ένα διαφορετικό ξύπνημα με ενημέρωση, αλλά και χιούμορ υπόσχονται να φέρουν σύντομα στην ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιτταράς που θα παρουσιάζουν τη νέα πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 από τις 6 ως τις 10 το πρωί.

Οι δύο γνωστοί δημοσιογράφοι θα ενισχύσουν την προσπάθεια ανανέωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα βγουν στον αέρα με την έναρξη του νέου έτους.

Η νέα ενημερωτική εκπομπή που θα είναι μικτή παραγωγή, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αρχισυντάκτης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος και τους παρουσιαστές θα πλαισιώσουν ρεπόρτερ, όπως βέβαια και το δημοσιογραφικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ.

Το ημερήσιο κόστος της τετράωρης εκπομπής θα είναι 1990 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο από την αντίστοιχη μικτή παραγωγή που υπήρχε στην ΕΡΤ μέχρι πρότινος (ημερήσιου κόστους 2100 ευρώ), και η απόφαση προβλέπει τη μετάδοσή της για όλο το επόμενο έτος.