Ζήτησε προθεσμία από το ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ

Ζήτησε προθεσμία από το ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ

«Η πιο μελανή στιγμή στην ιστορία του ΣΚΑΪ»

Προθεσμία για τις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο ΣΚΑΪ προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Οι ιθύνοντες του καναλιού μαζί με τη διευθύνουσα σύμβουλο, Εύη Κουτσαυτάκη, εμφανίστηκαν ενώπιον της ανεξάρτητης ραδιοτηλεοπτικής αρχής και μίλησαν για όσα ειπώθηκαν για τον φοιτητή που αυτοϊκανοποιήθηκε στην πλάτη φοιτήτριας του ΑΠΘ. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΚΑΪ είπε πως ήταν η πιο μελανή στιγμή στην ιστορία του σταθμού ενώ και προσπάθησε να πείσει τα μέλη του ΕΣΡ πως τίποτε δεν ήταν προγραμματισμένο και όλα έγιναν άνευ σχεδίου. Ήταν σα να λέμε η κακιά στιγμή.

Θυμίζουμε ότι μετά την επίμαχη εκπομπή ο σταθμός είχε κάνει δριμύτατες παρατηρήσεις στον Γιώργο Λιάγκα, καλώντας τον να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για τη συμπεριφορά τόσο του ίδιου, όσο και του πάνελ του.

Ο σταθμός θα καταθέσει υπόμνημα και μετά το ΕΣΡ θα αποφασίσει την τιμωρία.

Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ και δεν αποκλείεται να προκύψει πολύ βαριά τιμωρία.

Μεταξύ των άρθρων που ελέγχεται να έγινε παραβίαση είναι και αυτά της Ανθρώπινης αξίας, της ποιότητας προγράμματος αλλά και το ενδεχόμενο για δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου. Σημειώνεται ότι για τον δημοσιογράφος αναμένεται να υπάρξουν κυρώσεις και από την ΕΣΗΕΑ αφού θα περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο.