Τι αναφέρουν Star, Megaphone για την ψηφοφορία του τελικού του GNTM

Τι αναφέρουν Star, Megaphone για την ψηφοφορία του τελικού του GNTM

Αναμένονται πολλά επεισόδια ακόμη σε αυτή την υπόθεση.

Τεράστιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τον τελικό του δεύτερου κύκλου του GNTM.

Το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ η ψηφοφορία του κοινού, αναδεικνύοντας δύο νικήτριες έφερε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες των social media και όχι μόνο. Ακόμη και η Tyra Banks, δημιουργός του ριάλιτι εξέφρασε την απορία της μέσα twitter.

Με συμπληρωματική του ανακοίνωση για τον τελικό το Star σημείωσε τα εξής: «Το GNTM 2 είναι ήδη το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη απήχηση στην τηλεοπτική σαιζόν που διανύουμε, οπότε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα δωρεάν online ψηφοφορίας της αμερικανικής εταιρίας Megaphone TV, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με χρέωση οι τηλεθεατές που θα ψήφιζαν. Επιπλέον λόγω της τεράστιας Αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς, μας διαβεβαίωσαν ότι τα συστήματά της είναι ικανά να ανταποκριθούν σε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων χρηστών»

Μετά την χθεσινή αστοχία των συστημάτων της, η εταιρία Megaphone εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το σύστημα της Megaphone “έπεσε” κατά πρωτοφανή τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπομπής Greece’s Next Top Model. Αυτό οδήγησε σε αδυναμία να καταμετρηθούν οι ψήφοι των τηλεθεατών. Είμαστε υπερήφανοι για την αξιόπιστη υπηρεσία μας και έχουμε πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας. Αυτό που συνέβη είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της δουλειάς μας και το λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν.

Η αιτία της διακοπής είναι προς το παρόν άγνωστη. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό που συνέβη ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από χάκερς, ούτε πιστεύουμε ότι είχε να κάνει με τον όγκο των χρηστών που μπήκαν για να ψηφίσουν, καθώς συχνά και πρόσφατα έχουμε εξυπηρετήσει μεγάλα κοινά.

Η ομάδα μηχανικών μας αυτή τη στιγμή διερευνά το θέμα, εξετάζοντας τα αρχεία καταγραφής διακομιστών, αλλά αυτή είναι μια αργή διαδικασία που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Μόλις θα έχουμε σαφή συμπεράσματα, θα τα αναφέρουμε».