«Πάνω Κάτω»: Πρεμιέρα στον ALPHA για το νέο τηλεπαιχνίδι του Χρήστου Φερεντίνου

Χρήστος Φερεντίνος: «Δεν κόπηκε το Πάνω Κάτω – Ο κόσμος ζητούσε να επιστρέψει το Deal»

Τι υποστήριξε ο παρουσιαστής για την φετινή σεζόν.

Στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα μίλησε ο Χρήστος Φερεντίνος αναφερόμενος στο «κόψιμο» της εκπομπής που ξεκίνησε τη σεζόν αλλά και την επιστροφή του Deal στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής χρονιάς.

«Το Πάνω Κάτω μου άφησε μια ωραία γεύση. Ήταν ένα παιχνίδι γνώσεων, ένα ειδικό παιχνίδι που είναι βραδύκαυστο και ο τηλεθεατής χρειάζεται χρόνο για να συνδεθεί μαζί του. Στους σχεδόν τέσσερις μήνες που το παιχνίδι ήταν στον αέρα, είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς να κάνει την μεγάλη επιτυχία.

Ήταν ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού που δεν μου άφηνε περιθώρια να αυτοσχεδιάσω. Αλλά και πάλι θα σου πω ότι το απόλαυσα, διότι είχε ενδιαφέρον. Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω πως το Πάνω Κάτω δεν κόπηκε. Απλά ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τα 75 επεισόδια που είχαμε υπογράψει να κάνουμε και ουσιαστικά δεν υπογράψαμε την ανανέωση ώστε να συνεχίσει και στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Από την άλλη, πίστευα ότι το Deal δεν είχε κάνει ακόμα τον κύκλο του. Αυτό εξάλλου δείχνει και η πορεία του στο χρόνο. Για κάποιο λόγο, πάντα επανερχόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. Η επιστροφή του, πέρα από δική μου επιθυμία, ήταν και του Alpha. |

Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις καλή συνεργασία με ένα κανάλι, πάντα βρίσκεις την άκρη. Υπάρχει αυτοκριτική, η μελέτη, αλλά και ο κοινός στόχος σε αυτό που θέλει ο κόσμος. Και σ’ το λέω αυτό διότι το Deal έλειψε από τον κόσμο. Τα μηνύματα που είχαμε από όλη την Ελλάδα για το Deal ήταν ασύλληπτα. Με το που ξεκινήσαμε το Πάνω Κάτω, μέσα σε έναν μήνα ο κόσμος ζητούσε να επιστρέψει το Deal.

H δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού φάνηκε στη σεζόν 2018-2019. Η περσινή τηλεοπτική σεζόν ήταν η καλύτερη για το Deal. Ξεκίνησε δυνατά και ήταν πάντα πρώτο. Τελικά το Deal είναι ένα σίγουρο χαρτί στη δική μας τηλεοπτική τράπουλα»