Χωρίς Γιώργο Λιάγκα αυτή την εβδομάδα ο ΣΚΑΪ

Χωρίς Γιώργο Λιάγκα αυτή την εβδομάδα ο ΣΚΑΪ

Μετά από απόφαση του ΕΣΡ.

Χωρίς «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» θα μείνει ο ΣΚΑΪ αυτή την εβδομάδα.

Η εκπομπή θα σταματήσει να μεταδίδεται για πέντε μέρες μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ για όσα ακούστηκαν για την παρενόχληση φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Η προσωρινή αναστολή μετάδοσης της εκπομπής θα έχει διάρκεια πέντε ολόκληρες ημέρες, συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Ο σταθμός καλείται να ενημερώνει συνεχώς τους τηλεθεατές για την ποινή που του επιβλήθηκε με σχετική κάρτα που θα εμφανίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής δηλαδή 12 με 2 το μεσημέρι. Επιπλέον, ο ΣΚΑΪ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του καναλιού η εκπομπή «Αταίριαστοι» επεκτείνεται κατά μία ώρα ενώ στη συνέχεια θα μεταδίδεται σε επανάληψη ο «Πιο αδύναμος Κρίκος».

Αναλυτικά η νέα απόφαση:

Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ:

1) τη διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» από 00.01΄ έως 24.00΄ κατά τις ημερομηνίες από 20.1.2020 έως 24.1.2020 για τον μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και τις δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου. Επίσης επιβάλλει για τις ίδιες παραβάσεις την ηθική κύρωση της υποχρεωτικής μετάδοσης δύο (2) φορές ημερησίως επί τριάντα (30) δευτερόλεπτα κάθε φορά μεταξύ των ωρών 12:00 έως 14:00 στο χρονικό διάστημα από 20.1.2020 έως 24.1.2020 ευκρινή κάρτα με το ακόλουθο περιεχόμενο «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

2) τη διοικητική κύρωση του προστίμου των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής.