Της… αναβολής λόγω κορονοϊού! Ποια πρωταθλήματα συνεχίζονται;

Της… αναβολής λόγω κορονοϊού! Ποια πρωταθλήματα συνεχίζονται;

Αναβολές, ακυρώσεις και μεταθέσεις.

Η ολοένα και αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη (και όχι μόνο) φέρνει τη μια αναβολή μετά την άλλη, στα πρωταθλήματα. Κυρίως τα ποδοσφαιρικά μιας και άλλα ομαδικά σπορ, που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους (μπάσκετ, βόλεϊ κλπ.) έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί.

Η UEFA αποφάσισε την αναβολή των επαναληπτικών αγώνων των Champions και Europa League για 17-19/3, όπως και τη ρεβάνς φυσικά του Ολυμπιακού με τη Γουλβς και συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου για να αποφασίσει για το μέλλον του Euro 2020, που λέγεται ότι θα μετατεθεί για το 2021!

Εννοείται πως τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και τα περισσότερα ευρωπαϊκά, αναβλήθηκαν. Το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσαν τις αναβολές οι Γάλλοι, οι Αγγλοι και οι Σκωτσέζοι. Μόνο οι Γερμανοί, στις πρώτες δύο κατηγορίες, έλεγαν ότι θα παίξουν κανοικά αλλά το απόγευμα αναβλήθηκε και η Bundesliga!

Τι… απέμεινε λοιπόν; Με τα νυν δεδομένα…:

  • η αγγλική National League (παλιότερα: Conference), ήτοι η Πέμπτη κατηγορία, όπως και όλες οι ερασιτεχνικές.
  • η ρώσικη Premier Liga, αλλά με περιορισμό στην προσέλευση θεατών στα ματς που διεξάγονται στη Μόσχα.
  • η τούρκικη SuperLig, όλα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών όμως.
  • τα πρωταθλήματα Λατινικής Αμερικής όπως της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Χιλής και του Εκουαδόρ (σε Περού και Βενεζουέλα πάντως, ήδη τα ανέβαλαν) αλλά κεκλεισμένων των θυρών ως επί το πλείστον.

Κοινός παρονομαστής; Κανένα εξ αυτών δε μεταδίδεται εν Ελλάδι!

Φυσικά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ίσως υπάρξουν κι άλλες αναβολές.