Ο ΣΚΑΪ έκανε αυτό που όλοι περιμέναμε, θα κάνει όμως το σωστό ως το τέλος;

Ο ΣΚΑΪ έκανε αυτό που όλοι περιμέναμε, θα κάνει όμως το σωστό ως το τέλος;

Η απόφαση που έπρεπε να έχει πάρει καιρό.

Μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας για τη δημόσια υγεία, με τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού να είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικός, η ιδέα για μεγάλες παραγωγές και ριάλιτι εγκλεισμού δεκάδων ανθρώπων σε εικοσιτετράωρη βάση με σκοπό τη δημιουργία ενός ριάλιτι φαντάζει λίγο άτοπη, ίσως και επικίνδυνη.

Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε ότι αναβάλει την πρεμιέρα του ριάλιτι Big Brother, της μεγαλύτερης φετινής του παραγωγής. Μεταθέτει όπως αναφέρει η αναλυτική του ανακοίνωση το σόου για μία ημερομηνία που ακόμα δε γνωρίζουμε αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στο δελτίο τύπου του ο σταθμός αναφέρει ότι έχει βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων στη μεγάλη αυτή τηλεοπτική παραγωγή που θα επέστρεφε μετά από πολλά χρόνια στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Παράλληλα όμως αναφέρει ότι σεβόμενος το τηλεοπτικό κοινό θα επανέρθει σύντομα με νέο δελτίο που θα ανακοινώνει πότε θα ξεκινήσει το ρίαλιτι.

Πόσο όμως μπορεί να θεωρείται σεβασμός στο τηλεοπτικό κοινό το να ξεκινήσει μία τέτοια παραγωγή σε έναν τέτοιο κυκεώνα ανασφάλειας; Την ώρα που τα μεγαλύτερα κανάλια του κόσμου ακυρώνουν πολύ μεγαλύτερες παραγωγές ή προσαρμόζουν τα προγράμματά τους ώστε η ενημέρωση να μπει σε πρώτο πλάνο, μαζί με την ασφάλεια των εργαζομένων τους, ο ΣΚΑΪ σκέφτεται να περιμένει απλά ενώ θα μπορούσε να ακυρώσει ένα πρόγραμμα που προλαβαίνει ακόμα να το πάει ακόμα και στη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η πρώτη του κίνηση για αναβολή της πρεμιέρας είναι μία συνετή απόφαση, ένα σωστό παράδειγμα και για άλλους τηλεοπτικούς ομίλους προς αυτήν την κατεύθυνση. Το κλείσιμο όμως της ανακοίνωσης, με την αναφορά για σεβασμό προς το κοινό και μετάθεση, φαντάζει μάλλον αντίθετη σε όσα ανέφερε η υπόλοιπη ανακοίνωση.