Ο ΑΝΤ1 στην «καρδιά» του κορωνοϊού

Ο ΑΝΤ1 στην «καρδιά» του κορωνοϊού

Η εκπομπή που φώτισε όλα τα κενά σημεία.

Τα κρούσματα αλλά και τα θύματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η ανησυχία του κόσμου είναι έκδηλη αφού δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο ενώ αυτό ενδέχεται να καθυστερήσει.

Αφιερωμένη στον κορωνοϊό ήταν η εκπομπή «Special Report» του ΑΝΤ1. Η εκπομπή φέρει την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου που έχει άλλωστε πολλά χρόνια εμπειρίας από τις εκπομπές που παρουσίασε τόσο στον ΣΚΑΪ όσο και στο Mega παλαιότερα.

Η Μαρία Σαράφογλου πήγε μέχρι το Λονδίνο όπου και συνάντησε ειδικούς στην αγγλική πρωτεύουσα. Η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 αφού πέταξε με μία πτήση σχεδόν άδεια απόρροια του ιού, μίλησε με τον Ρόμπιν Σάτον, καθηγητή λοιμώξεων του Imperial College.

Η δημοσιογράφος κατάφερε να μπει στο Imperial College, ένα από τα 10 κέντρα στον κόσμο που δουλεύουν για την ανακάλυψη του εμβολίου. Εκεί η εκπομπή πήρε όλες τις κατάλληλες απαντήσεις που αφορούν τον ιό λύνοντας αρκετές από τις απορίες που έχει το κοινό.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Ηλίας Μόσιαλος, ο Έλληνας καθηγητής του London School of Economics. Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας ήταν από τους πρώτους που είχε ειδοποιήσει για τη μεταδοτικότητα του ιού.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα που μίλησε στην Κατερίνα Καλαμπάκου. Ο λοιμωξιολόγος που είναι εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξήγησε τυχόν κενά σημεία για τα μέτρα ενώ για ακόμη μία φορά προειδοποίησε για την ανάγκη απομόνωσης αυτές τις μέρες για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η εκπομπή «Special Report» παίρνοντας ένα θέμα επίκαιρο κατάφερε να δώσει στο κοινό όλες τις απαντήσεις. Ο καθηγητής του Imperial College μίλησε τόσο για τη μεταδοτικότητα του ιού όσο και για τη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου. Με ψύχραιμη ματιά και ερωτήσεις που θα έκανε ο μέσος άνθρωπο, η εκπομπή φώτισε όσο το δυνατόν περισσότερο άγνωστες πτυχές του ιού που έχει έρθει στη ζωή μας.